Als je op zoek bent naar een geweldige snack voor je volgende barbecuefeestje, dan ben je bij deze BBQ Jalapeno Cheddar meatballs van NasQ BBQ aan het juiste adres! Deze heerlijke snackballetjes zijn perfect voor de barbecue, ze zijn gemakkelijk te maken en zitten boordevol smaak.
Meng in een grote kom het gehakt, melk, paneermeel, basilicum, oregano, jalapeno peper, cheddar kaas, knoflookpoeder, uienpoeder en gerookt paprikapoeder,.
Kneed alles goed door elkaar tot het goed gemengd is.Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel (kleine pingpongballetjes)
Wikkel vervolgens de balletjes om met spek en steek een prikker erdoorheen om alles goed op zijn plek te houden. Leg ze allemaal op een plaat of schaal en zet ze even in de koelkast om op te laten stijven.
Steek de BBQ aan en maak een indirecte opstelling. Steek de BBQ op naar 120 graden.
Gaar de balletjes op de BBQ tot ze een mooie bruine korst krijgen en het spek krokant begint te worden. Dit duurt ongeveer 30 minuten Smeer ze vervolgens in met barbecuesaus en laat ze nog een 15 minuten op de BBQ liggen. Herhaal dit proces nogmaals hierna en laat de balletjes nog 5 minuutjes liggen om de saus iets dikker te laten worden.
Hierna zijn ze klaar om eraf gehaald te worden. Serveer de BBQ Jalapeno Cheddar Meatballs met barbecuesaus naar keuze en geniet van deze smakelijke snack!